РОДИТЕЉСКИ САСТАНАК

На састанку су организатори пројекта упознали ученике и родитеље са основним појмовима везаним за пројекте Еразмус – шта је Еразмус, ко спроводи програм Еразмус, који су његови делови. Дати су основни детаљи о школском пројекту – SKILL ME FOR FUTURE. Предочене су његове основне жељене компетенције – стручне, језичке и културолошке. Презентован је првобитни партнер, словеначка компанија Mobilia Plus, као и актуелне епидемилошке околности у земљама Европске Уније. Објашњен је и разлог промене пројектног партнера, као и наша намера да мобилност обавимо на Кипру, а да наши домаћини буду из компаније ShipCon из Лимасола.

Објашњено је шта очекује учеснике мобилности – смештај, исхрана, сертификати, културолошка дешавања, бенефити везани за практични део матурског испита, и друго.

Назначено је да ће сваки учесник мобилности морати да финансира PCR тест. Дат је предлог да се упути допис локалној самоуправи са молбом да финансира један део трошкова.

Договорено је да се селекциони тест за ђаке из енглеског језика обави у понедељак, 22.02. Тест из струке ће се обавити у уторак, 23.02. У среду, 24.02 ученици ће предати мотивациона писма, и тада ће се одмах извршити селекција 11 ученика, кандидата за мобилност, са одређеним бројем ученика у резерви.

 

20210218 180457
« од 9 »