29. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАШИНСТВА

Техничка школа је овог викенда била домаћин 29-ог по реду Републичког такмичења из машинства. Имали смо прилике да угостимо колеге и ученике из 35 школа из земље, али и представнике Заједнице машинских школа Србије, Машинског факултета из Ниша, компанија из земље и иностранства и пуно других гостију.
Ученици су се такмичили из следећих дисциплина:
• 2Д компјутерска графика;
• 3Д моделирање машинских елемената и склопова;
• ручно програмирање стругова и глодалица;
• CAD / CAM аутоматско програмирање стругова и глодалица;
• статика.
⚠️⚠️ Са великом радошћу, овом приликом објављујемо да смо постигли сјајне резултате на такмичењу, и то:
⚡️ Матеја Андрејевић, одељење IV4, у категорији аутоматско програмирање струга – прво место, са ментором Братиславом Пејчићем;
⚡️ Алекс Османовић, одељење IV4, у категорији аутоматско програмирање глодалице – треће место, са ментором Војиславом Алексићем;
⚡️ Павле Костић, одељење II4, у категорији 2Д компјутерска графика – треће место, са ментором Весном Вељковић.
⚠️ Сем ових сјајних резултата, желели бисмо да издвојимо и награду коју је наша школа добила за добар пласман на такмичењу. Наиме, представник Словеначке компаније CAMINCAM D.O.O. Миха Жупанц, је Техничкој школи уручио лиценцу за софтвер MasterCAM, за аутоматско програмирање ЦНЦ машина. Овај софтвер ће бити од великог значаја за рад колега и ученика на смеру Техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машина, и додатно ће унапредити квалитет наставе из машинства у школи.
Такмичење је протекло у сјајној и колегијалној атмосфери, а гости су имали само речи хвале за комплетну организацију такмичења и Техничку школу у целини. На крају, такмичење је затворио декан Машинског факултета у Нишу, господин Горан Јаневски. Желимо да пре свега честитамо победницима, и свим ученицима и менторима који су се такмичили овог викенда. Посебне честитке заслужују сви у Техничкој школи који су били део организације овог великог догађаја, чиме смо још једном показали да је наша школа способна за оваква велика дела, и да је један од главних стубова образовања у нашем граду.