Електротехничар за електронику на возилима

Електротехничар за електронику на возилима је образовни профил који пружа знања и вештине за самостално обављање послова одржавања, сервисирања и оправке механичких, електричних и електронских система, уз електронску дијагностику исправности елемената и система. Током школовања ученици се кроз теоријску и практичну наставу оспособљавају за рад на савременим возилима уз коришћење најновије дијагностичке и мерне опреме.

На једном од часова ученици су заједно са професором испитивали један од могућих кварова на возилу. Власник возила је утврдио да је упаљена црвена лампица АБС-а, и да му не ради показивач брзине кретања возила. Прикључивањем возила на дијагностички уређај извршена је провера система безбедности. Уређај је показао неисправност сензора покрета на предњем левом точку. Сензор покрета је замењен, грешка је избрисана, а систем исправно функционише.

У току претходне школске године ученици овог смера освојили су прву награду на „Галаксија купу“. То је престижно такмичење у програмирању микроконтролера. Заједно са својим ментором развили су уређај за испитивање бензинских дизни чија цена износи око 200 евра, док за сличан комерцијални уређај треба издвојити између 600 и 2.000 евра. Када се знање и вештина укрсте са економичном цртом сваког правог Пироћанца – успех је загарантован.
Ауто дијагностика помућу најсавременије опреме

„Бензинске дизне“

Ауторски пројекат ученика са овог смера

 

Табела са предметима:

No posts found!