Erasmus+ Координативни састанак

На састанку су организатори пројекта упознали остале чланове са основним аспектима пројекта, као и намером да се промени пројектни партнер. Наиме, услед неповољне епидемилошке ситуације у Словенији, донета је одлука да се промени партнер на пројекту, и да се за новог партнера одабере компанија ShipCon из Лимасола са Кипра. Разлог за ово је чињеница да је Кипар једина од ЕУ земаља која у скоријем периоду отвара своје границе за држављане Републике Србије, а компанија партнер поседује децинијско искуство у организовању пројеката мобилности за ђаке и наставно особље разних професија. Циљ пројекта остаје непромењен – стицање знања из мехатронике, стручног енглеског језика, као и задобијање културолошких знања и компетенција. 

На састанку су договорене улоге чланова тима мобилности – Бојана Стојановић, Дејан Алексовски, Бојан Ћирић, и Миљан Петровић ће бити учесници обуке за наставнике, док ће Марија Ђорђевић и Иван Живковић бити пратиоци ђака. 

Члановима тима су предочене обавезе које ће сходно својим улогама имати. 

Услед повољнијих цена превоза, договорено је да се одлазак до Кипра изврши редовном Air Serbia линијом из Београда. Букирање карата ће се извршити одмах након добијања званичне потврде о отварању земље, што се очекује првог марта. Такође, тада ће се, пред националном Еразмус агенцијом  Темпус, и званично затражити промена пројектног партнера. 

Договорено је шта све треба предочити родитељима и заинтересованим ученицима на предстојећем родитељском састанку.