Best in English

У Техничкој школи у Пироту се традиционално наставља одржавање Међународног такмичења „Best in English“. Овог пута забележено је бројније учешће наших ученика – њих 53 из свих разреда окупило се да извага своје знање са укупно 22770 ученика из других земаља. С радошћу и честиткама издвајамо пласман нашег ученика ИТ смера, Вука Видановића, који је освојио 2. место у Србији (од укупно 1303 ученика) и 119. место у свету. Са освојених 103,5 поена, Вук је остварио резултат који је за 1,5 поен мањи од последњег такмичара на листи најбољих 20 у свету. Иако је тек шеснаестогодишњак, Вук импресионира својим знањем енглеског језика, својом доследношћу, као и скромношћу своје личности. Његов ментор је Бојана Стојановић, професорка енглеског језика.

Успеси на такмичењима из општеобразовних предмета још једном потврђују да Техничка школа поставља стандарде модерног образовања чији ученици израстају у свестране младе људе и врсне стручњаке. Желимо Вуку, као и свим нашим ученицима, да буду упорни и стреме ка остварењу својих циљева. Похваљујемо све учеснике такмичења и желимо им да остану мотивисани и спремни за нове изазове и победе наредне године.

У оквирима Техничке школе, организација такмичења је протекла под надзором ангажованих професора Оливере Петровић, Бојане Стојановић и Наташе Алексић.