takm-saobracaj-2010

I mesto na Republičkom takmičenju za učenike saobraćajnih škola

takm-saobracaj-2010U organizaciji Ministarstva prosvete i Zajednice saobraćajnih škola Srbije u petak i subotu 23. i 24. aprila 2010. godine održano je XVII Republičko takmičenje za učenike saobraćajnih škola, a domaćin takmičenja je bila Tehnička škola „12. februar“ u Nišu.

Na takmičenju, koje je sprovedeno u tri discipline, učestvovalo je 106 učenika iz 23 saobraćajne škola iz cele Srbije. Tehnička škola iz Pirota je učestvovala u dve discipline:

– takmičarski tim za disciplinu Tehničar drumskog saobraćaja činili su učenici Voinović Tijana i Panajotović Nikola koji su se plasirali na šesto mesto osvojivši 979 bodova od mogućih 1.000;

– u disciplini «Vozač motornog vozila B kategorije» takmičarsku ekipu Tehničke škole činili su učenici Vasov Anja i Colić Stefan koji su postali Republički prvaci jer su osvojili 999 bodova (od maksimalnih 1000) i prvo mesto. Anja i Stefan su nagrađeni posebnim diplomama i zlatnim medaljama od strane Ministarstva prosvete i Zajednice saobraćajnih škola, a Tehnička škola iz Pirota je osvojila pehar za prvo mesto.

Mentori učenika su profesor Milutin Savić za teorijski deo, i Zoran Todorović nastavnik – instruktor vožnje za praktični deo.