IEEESTEC конференција на Електронском факултету у Нишу

 

Дванаеста IEEESTEC конференција студентских пројеката одржала се 28.11.2019. године на Електронском факултету у Нишу. Ове године преко 160 средњошколаца и студената пријавило је укупно 82 рада из области савремених информационих технологија.

На конференцији су представљена практична софтверска и хардверска решења. Неки од пројеката су: паметна капија, паметни систем за управљање гаражом, аутоматизација мини електрана, паметан новчаник, реализација Лего робота, алармни систем против крађе кошница, инфо панел помоћу електронског папира, говорни часовник.

Ученици наше школе су учествовали са радом Smart Gate, паметан систем за контролу приступа објектима, и у веома јакој конкуренцији постигли запажене резултате. Такође велико интересовање је било за тај нас пројекат приликом демонстрације у холу електронског факултета. Да се радило о изузетној конкуренцији сведочи и чињеница aда је прво место освојио рад који прати докторску тезу студента Електронског факултета у Нишу.

Рад су пројектовали и изадили ученици Техничке школе Пирот: Милан Милојковић, Ненад Павловић, Дјордје Манић и Немања Манчић

Ментор ученика је проф. Бојан Ћирић.