Регионално такмичење ученика машинске струке

Извештај са Регионалног такмичења ученика четворогодишњих образовних профила машинске струке

У петак  19. априла 2019. године у Техничкој школи у Смедереву одржано је Регионално такмичење ученика у моделирању машинских елемената и склопова-3D , компјутерској графици- 2D  и статици.

У моделирању  машинских елемената и склопова-3D такмичили су се: Андрија Цветковић, ученик трећег разреда, који је освојио прво место и Александар Живковић,  ученик четвртог разреда, који је освојио друго место. Ученици су се пласирали на Републичко такмичење. Ментор ученика је Весна Вељковић.

У компјутерској графици- 2D ученици су постигли следеће резултате: Матија Нецић је освојио пето место и пласман на Републичко такмичење,  Лазар Младеновић је освојио шесто место и пласман на Републичко такмичење и Ђорђе Тодоровић је освојио десето место. Сви такмичари су ученици другог разреда. Ментори ученика су Весна Вељковић и Миљан Петровић.

Из статике су ученици такође били успешни: Ђорђевић Јован, ученик другог разреда, освојио је шесто место и пласман на Републичко такмичење, а Владов Стефан, ученик првог разреда, освојио је дванаесто место. Ментор ученика је Станка Манчић.