Masinci 21.04.2017

Regionalno takmičenje učenika mašinskih škola

У petak 21. aprila 2017. године održano je Regionalno takmičenje učenika mašinskih škola iz predmeta Statika, Kompjuterska grafika – 2D, Modeliranje mašinskih elemenata i sklopova i iz Programiranja CNC mašina. Domaćin takmičenja bila je Mašinska škola iz Niša, a učestvovalo je 62 učenika iz Kragujevca, Leskovca, Vranja, Niša, Kruševca, Knjaževca, Aleksinca, Trstenika, Kostolca, Aleksandrovca, Velike Plane, Bora i Pirota.
Kao i prethodnih godina najviše nagrada i diploma i prvo mestu u ukupnom plasmanu škola osvojili su učenici Tehničke škole iz Pirota:
– iz Statike učenik Ignjatović Rastislav osvojio je drugo mesto i Osmanović David osvojio je šesto mesto,
– iz Kompjuterske grafike – 2D učenik Mijić Filip osvojio je prvo, Cvetković Irina drugo i Manić Emilija peto mesto,
– iz Modeliranja mašinskih elemenata i sklopova učenik Todorović Nemanja osvojio je prvo mesto i Andonović Marija osvojila je drugo mesto,
– u disciplini Programiranje kompjuterski upravljanog struga CAD/CAM programskim paketom učenik Spasić Mladen osvojio je prvo mesto, i
– u disciplini Programiranje kompjuterski upravljane glodalice CAD/CAM programskim paketom učenici Mitov Jovan i Marković Petar osvojili su prvo i drugo mesto.
Njihovi mentori su nastavnici Mančić Stanka, Kaladžiski Saša, Veljković Vesna, Živković Radmila, Božić Darko, Pejčić Bratislav i Aleksić Vojislav.

Masinci 21.04.2017