Podela-edukacionog-materija-200EVROPSKI DANI SUNCA 2013 U PIROTU
10. Maj 2013.
Promociju su uspešno sproveli učenici i nastavnici Tehničke škole iz Pirota uz podršku Centra za energetsku efikasnost i primenjenu ekologiju, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Opštine Pirot i svih lokalnih i regionalnih medija

I ove godine zajedno sa hiljadama promotera širom Evrope i Srbije naši učenici i nastavnici sproveli su akciju u centru grada sa ciljem podizanja svesti dece, omladine i stanovništva o mogućnostima i potrebi korišćenja čiste, besplatne i u neograničenim količinama svima dostupne SUNČEVE ENERGIJE.
Demostracija na trgu je pokazala kako funkcionišu mnogi uređaji korišćenjem malih fotonaponskih panela. Neki kažu da je bolje i jeftinije kad se koriste baterije ili akumulator, a drugi dokazuju: baterije i akumulatori su opasni zagadjivači, a za samo godinu dana potrošiš više para nego što bi za dvadeset godina potošio ako koristiš sunčevu energiju!
I još nešto: najskuplje je ono što nemaš!
Energije je sve manje, za foslina goriva se i danas širom sveta vode čak i ratovi! Rešenje je u obnovljivim izvorima energije, a sunčeva energija je odavno naša realnost i zemlje koje stalno investiraju u takvu infrastrukturu smanjuju verovatnoću da jednog dana budu u (polu)robovi moćnih svetskih kompanija ili zemalja.

I-opet-guzva-2003Milan-Bozic-i-novinari-200Opet-je-guzva-200Povezivanje-200Povremena-guzva-200Promoteri-200Stand-200Uredjaji-rade-a-nista-ne-ko-200