Nenad

Maturski rad: Stojanović Nenad, IV-4 „Windows 8 Web browser“

Maturant: Stojanović Nenad , IV-4, Elektrotehničar računara
Predmet: Računarske mreže i komunikacije
Tema: Windows 8 Web browser

 

TSP Metro Web Browser je aplikacija namenjena za pretraživanje sadržaja na Internetu. Prednost ove aplikacije u odnosu na druge Web Browser-e (Pretraživače) je to što nema bespotrebnog zauzeća stranice od strane toolbar-a, već se toolbar ove aplikacije javlja po potrebi korisnika, pritiskom na desni klik.

Ova aplikacija je rađena pre svega za potrebe Tehničke škole Pirot, pa je tako i početna strana koja se otvara pri lansiranju aplikacije sam sajt Tehničke škole. Takođe, postoje i dugmići za brz pristup Google-ovoj stranici (Google.rs) u slučaju da je korisniku potrebna pretraga po ključnim rečima i takođe dugme za brz pristup Moodle sajtu Tehničke škole gde se nalaze predavanja i testovi.

TSP Web Browser je rađen u Visual Studiju 2012 za Windows 8 platformu tako da ispunjava sve uslove za postavljanje na Windows Store prodavnici. Međutim, ovo je Desktop aplikacija, ali je kompitabilna i sa Windows RT uređajima. (pojava toolbar – a (u ovom slučaju appbar) pritiskanjem tastera  desnog klika zamenjuje Swipe Down opcija Touch Sensitive kontrola).

Технологије и алати употрбљени за развој апликације
Microsoft Visual Studio 2012 , Windows 8

 Nenad

Maturski rad  možete preuzeti ovde.