ts73-150

Regionalni sajam učeničkih preduzeća

     ts73-150 U organizaciji Programa učeničkog preduzetništva „Business Innovation Programs (BIP)“ koji finansijski podržava Vlada Kraljevine Norveške u petak 27. aprila 2012. godine održan je Regionalni sajam učeničkih preduzeća čiji je domaćin bila Visoka poslovna škola u Leskovcu. Na sajmu je učestvovalo 47 učeničkih preduzeća iz srednjih škola od Paraćina do Vranja kao i preduzeća studenata Visoke poslovne škole u Leskovcu.
 Učenici Tehničke škole su učestvovali sa dva svoja preduzeća i oba tima su osvojili nagrade:
ts72-1501. Učenici četvrtog razreda obrazovnog profila Tehničar mehatronike Potić Aleksandar, Simonović Stefan, Čabrilo Nikola, Kostić Stefan, Marinković Stefan i Manić Milan predstavili su svoje preduzeće „Parking obezbeđenje“ čiji je glavni proizvod potpuno automatizovani i bezbedni parking i osvojili su prvo mesto u kategoriji za najbolji štand i marketing.

 ts71-1502. Učenice četvrtog razreda obrazovnog profila Konfekcionar tekstila Milenica Nejković, Iva Nikolić, Maja Čoloka, Teodora Komljenović, Mirjana Đorđević i Maja Dimitrijević predstavile su svoje preduzeće „Rokoko“ koje se bavi modnom konfekcijom za mlade i osvojile su drugo mesto u kategoriji za najbolji biznis plan.
Mentori učenika u Projektu preduzetništva su Ivana Milivojević i Milan Božić.