Elektrotehnika Regionalno Nis 2017 600

Regionalno takmičenje elektrotehničkih škola

U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednice elektrotehničkih škola Srbije u subotu 13. maja 2017. godine održano je Regionalno takmičenje elektrotehničkih škola iz predmeta Osnove elektrotehnike 1 i 2, Elektronike i Energetske elektronike na kome je učestvovalo 66 učenika iz 12 škola Borskog, Zaječarskog, Pirotskog, Nišavskog, Topličkog, Pčinjskog, Jablaničkog okruga i sa Kosova, a domaćin takmičenja bila je Elektrotehnička škola «Mija Stanimirović» u Nišu.

Najviše uspeha na takmičenju imali su učenici Tehničke škole iz Pirota koji su osvojili dva prva, četiri treća i po jedno četvrto, šesto i sedmo mesto čime su našoj školi doneli titulu najbolje škole u regionu i potvrdili titulu od prošle godine.

  1. Iz predmeta Osnove elektrotehnike 2 ученици другог разреда образовног профила Електротехничар информационих технологија Marijana Vacić i Lazar Velinov osvojili su treće mesto,
  2. Iz predmeta Elektronika učenici trećeg razreda Milica Đorđević i Marko Manić osvojili su prvo i treće mesto,
  3. Iz predmeta Energetska elektronika učenici trećeg razreda obrazovnog profila Tehničar mehatronike Nemanja Mladenović i Đorđe Manić osvojili su prvo i četvrto mesto.

Njihovi mentori su nastavnici Boban Slavković, Milan Božić i Mirjan Ignjatović.

Svi učenici plasirali su se za Republičko takmičenje elektrotehničkih škola koje se održava 3. maja 2017. godine u Užicu.

Elektrotehnika Regionalno Nis 2017 600