Super Schools -Regionalna kancelarija za saradnju mladih

Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) организовала је обуку наставника за други циклус Супершкола. Обука је реализована од 19. до 22. фебруара 2023. године у Будви. Сто наставника из региона земаља Западног Балкана имало је прилику да учи и развија способности и практичне вештине у области међусобне сарадње и размене.
На том скупу и Техничка школа је имала свог представника. Иван Живковић, професор групе предмета из области машинства, део је овог пројекта и у слици и речи преноси своја искуства и утиске након дводневног учења и учешћа у радионицама и састанцима.
„Циљ овог програма је подршка изградњи мира, помирења, добрих међуљудских односа и дијалога између школа, ученика и њихових заједница. RYCO програм се фокусира на стварање могуц́ности за младе људе да се укључе у активности које граде међусобно разумевање и помирење у грађанском, друштвеном, образовном, културном и спортском домену. Програм подразумева и упознавање тековина културе партнерских школа. Планирано је да се размене одвијају од марта до октобра 2023. године, а свака школа ће организовати једну посету партнерској школи, са групом до 12 ученика. Ученици ће путовати у пратњи два професора, а размена ће трајати 7 дана. Програм школске размене пружа прилику ученицима и професорима да путују, представе себе, своју школу и обичаје својим домаћинима, као и да науче нешто ново о локалним заједницама у деловима нашег региона. “
Партнерска школа у овом пројекту је ЈУ Средња школа за саобраћај и комуникације из Сарајева. RYCO SuperSchools има за циљ да обезбеди основу за стварање јаких и одрживих веза између средњих школа у региону и изградњу дугорочних партнерстава.