Еразмус+ пројекат – Step by step in 3D printing

Са задовољством вас обавештавамо да је у току још један Ерасмус+ пројекат наше школе под називом  ,,Step by step in 3D printing’’ у оквиру кога ће се прва активност одржати у Техничкој школи од 5. до 9.2.2024. Идеја за реализовањем овог пројекта се јавила из жеље да унапредимо смер Техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машина,а самим тим и нашу школу. У пројекту учествују ученици и наставници из три школе: Техничка школа у Пироту, СОУ ,,Гоце Делчев“ из Северне Македоније и 1st EPAL of ELEFTHEROUPOLI из Грчке.

Прва активност под називом „From idea to 3D model“ ће се одржати у просторијама наше школе током које ће ученици стећи нова практична знања из 3Д моделирања употребом програмског пакета FreeCAD 020.2. Овај тим из све три техничке школе ће заједно радити на провери Модула 1 и 2 приручника о 3Д штампи ради осавремењивања програма за образовни профил Техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина. Ученици овог смера који су ангажовани на пројекту су Матеја Лазић, Спиридон Ђорђевић, Манић Душан, Марко Ранчић и Душан Јеленковић.

Наредна активност под називом „Convert and Print“ ће се одржати у школи СОУ „Гоце Делчев“ у оквиру које ће ученици стећи практична знања и вештине везане за процес 3Д штампања. Трећа активност „3D printing in industry“ је планирана да се одржи у школи 1st EPAL of ELEFTHEROUPOLI у Грчкој.