Техничар за компјутерско управљање ЦНЦ машинама у Ерасмус+ пројекту

Након успешно завршене обуке за програмски пакет FreeCAD 020.2 закључили смо да су ученици наше школе показали изузетну спремност да сарађују и размењују знања са својим вршњацима из иностранства. Једноставне инструкције из приручника који ће се користити у настави након завршетка овог пројекта биле су предуслов за успешно креирање разних 3Д модела. Професори наше школе који су се ангажовали да учесницима појасне све потешкоће на које су наилазили су Весна Вељковић, Марија Ђорић и Војислав Алексић, аутор приручника. Ово је било изузетно значајно и корисно искуство како за ученике тако и за професоре. Истовремено, овај пројекат представља и почетак једног лепог дружења.
Да би се наши гости осећали још пријатније, потрудили смо се да им покажемо знаменитости и лепоте нашег града, а поред тога организовали смо и посете Суковском и Погановском манастиру. Занимљиве приче о граду и околини града Пирота упознали су захваљујући нашој професорки Душанки Лилић. Такмичарски дух код ученика пробудили су наставници Александар Андоновић, Марко Манчић и Никола Божић низом спортских активности.
Да бисте добили више информација о овим догађајима и свему што ће тек бити организовано можете пратити Инсаграм и Фацебоок профил.

Тим професора и ученика из Техничке школе

Техничка школа из Пирота, Србија

Школа 1st EPAL of ELEFTHEROUPOLI из Грчке

SOU Goce Delcev iz Valandova, Северна Македонија