Техничка школа Пирот  www.tsp.edu.rs  010/311269

Timeline Express Announcements

08

Jul'22

9. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – Water city

Utiske učenika iz Water parka sumiraju Tijana Džunić i Vasilije Perović (sa smera tehničar mehatronike) u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow”.

Read More

08

Jul'22

8. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – “Telekom Tech”

Jedan od treninga na kome su učestvovali učenici na Erasmus projektu “Together we build tomorrow” na Kritu održan je u kompaniji “Telekom Tech” iz Herakliona. Kompanija je zadužena za računarsku mrežu opštinskih institucija i učenici su obišli prostorije sa mrežnom opremom i serverima i upoznati sa namenom i načinom upravljanja sistemom. O svemu ovome govori David Jovanović (tehničar mehatronike).

Read More

08

Jul'22

7. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – KNOSOS

Utiske učenika sa kulturološke posete drevnom gradu Knosos i Arheološkom muzeju sumiraju Nadica Krstić (elektrotehničar IT) i Miloš Petrović (tehničar mehatronike) u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow”.

Read More

08

Jul'22

6. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – obilazak Lasithi plaatoa

Utiske učenika sa kulturološke posete sa Lasithi plaatoa sumiraju Marijana Nikolov (elektrotehničar IT) i Miloš Petrović (tehničar mehatronike) u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow”.

Read More

08

Jul'22

5. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – poseta kompaniji “Pikrakis Aluminium”

Jedan od treninga na kome su učestvovali učenici na Erasmus projektu “Together we build tomorrow” na Kritu održan je u kompaniji “Pikrakis Aluminium” iz Herakliona. Kompanija se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije, a an licu mesta smo imali prilike da saznamo nešto više o modernoj CNC proizvodnji, ulozi PLC kontrolera u industriji i načinu umrežavanja elemenata u industrijskom procesu. O svemu ovome govore Aleksandar Mladenović (tehničar mehatronike) i Milan Stojanović (elektrotehničar IT).

Read More

08

Jul'22

4. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – radni zadatak na terenu

Boris Savić (IT) govori o praktičnom radnom zadatku na terenu; pronalaženje prema GPS koordinatama, provera ispravnosti i merenje parametara bežičnih pristupnih tačaka (wi-fi access points) umreženih u jedinstveni sistem otvorenih hot-spotova opštine Heraklion namenjennih za pristup Internetu građanima i turistima. Rezultati merenja će biti korišćeni u kreiranju stabilne mrežne infrastrukture.

Read More

08

Jul'22

3. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – obilazak Herakliona

O poznatim znamenitostima Herakliona govore Milica Blagojević i Veljko Mišić u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow”.

Read More

08

Jul'22

2. Erasmus+ “Together we build tomorrow” – kulturološka poseta istočnom delu Krita

Utiske učenika sa kulturološke posete istočnom delu Krita sumiraju Snežana Zdravković i Stefan Markuš sa smera IT u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow”.

Read More

08

Jul'22

1. Erasmus+ “Together we build tomorrow”

Prve utiske učenika sa stručnog dela obuke na Kritu u okviru Erasmus+ projekta “Together we build tomorrow” sumiraju Nadica Krstić (IT) i Mihajlo Nikolić (Mehatronika). Erasmus+ projekat pod nazivom “Together we build tomorrow” je ušao u fazu mobilnosti. 14-oro đaka sa smera elektrotehničar informacionih tehnologija i smera tehničar mehatronike, zajedno sa dva nastavnika i dvoje pratioca borave na dvonedeljnoj obuci u gradu Heraklionu na grčkom ostrvu Kritu. Naš domaćin je firma Oloklirosi, a predavači iz kompanije Telekom tech, koji su zaduženi za teoretski i praktični deo obuke. Tema obuke je formiranje industrijskih mreža a tokom prva dva dana treninga, naučili smo osnove formiranja računarskih mreža i uradili nekoliko praktičnih radnih zadataka – formiranje LAN mreža sa svičevima, programiranje Arduino kontroleraza kontrolu svetala, svetala i senzora blizine, kao i formiranje Remote access upravljanja Arduino kontrolerima. Trening učenika i nastavnika se obavlja na engleskom jeziku, a kadrove sa obuke možete videti u ovom i narednim video snimcima.

Read More

02

May'21

Планина Тродос

У оквиру посете туристичким локацијама на планини Тродос у централном делу Кипра, обишли смо винарију Linos на самом улазу у етно село Омодос. Овом приликом ученици су имали прилике да у разовору са власником винарије сазнају о начину производње аутохтоних сорта вина, начину дегустације, сортама, након чега су поделили своје утиске са домаћином. У етно селу Омодос посетили смо манастир Светог Крста,...

Read More
Copyright © 2019 Техничка школа Пирот